söndag, januari 07, 2007

Islam ej svärdets religion

Det muslimska väldet utbredde sig genom erövringar. Men religionen islam spreds inte med svärdet, då tvångskonvertering inte tillämpades. De erövrade folken fick behålla sin religion. Bara armén och delar av administrationen bekände sig till islam inledningsvis. Så var läget under den första tiden. För folket var omvändelsen till islam en frivillig affär, och den tog lång tid. Islam sipprade bara gradvis ned från de styrandes skikt till folket.

Ett belysande exempel
Muslimerna regerade flera hundra år över Spanien (tidig medeltid). Trots det blev aldrig fler än 20 % av spanjorerna muslimer. Det var toppnoteringen. Resten, den överväldigande majoriteten, var kristna och judar.

Efter det att de kristna hade erövrat hela Spanien mot slutet av 1400-talet, dröjde det inte mer än några tiotals år innan 100 % av befolkningen var kristen. Det ordnades genom hänsynslös och brutal tvångskonvertering till kristendomen och genom fördrivning ut ur landet av de judar och muslimer som vägrade omvända sig.

Exemplet visar vilken av de två religionerna, islam och kristendom, som i själva verket spreds med svärdet.

2 kommentarer:

Nihonshu sa...

Det DÄR är ren och skär propaganda! Lögn och återigen lögn. Islam har ett system som kallas Dhimmi som innebär att man har lite olika lagar för olika folk. Något som är 100% toppstyrt förövrigt.

På propagandasidor kan man läsa om hur dhimmi fanns för att skydda judar och kristna - men det är ren o skär lögn. Dhimmi är en lagstiftad särbehandling som ger muslimer enormt mycket mer rättigheter än kristna och judar. Tex så kan inte en muslim dömas för mord på en kristen eller jude.

Så den "frivilliga" konverteringen inom islam är en myt utan dess like. Nej, det var nog inte lika vanligt att man red in i en by och slog ihjäl alla som vägrade bli muslimer, på samma sätt som kristna under frankerna kunde göra med hedningar - MEN - stället gav man dem "valet": Lev som muslim med rättvisa lagar och du slipper leva under dhimmilagen. Ett mindre blodigt, men precis lika förtryckande sätt att konvertera folk på.

Svärdsmissionen inom kristendomen är förövrigt överdriven till max. För det mesta spreds kristendomen under starka kompromisser. Lokalbefolkningen slog i 9 fall av 10 ihjäl missionerande präster och biskopar som sa fel saker om de lokala traditionerna och religionerna. Kristnandet av Europa tog inte bara lång tid, det genomfördes inte utan enorma kompromisser. Vad tror du tex att helgon är för något? En kompromiss för att kristendomen skulle locka med sig nya anhängare. Kristendomen var likt islam 100% ett toppstyrt fenomen som spreds till folket SAKTA och med hjälp av list, våld och fula knep. Islams spridningshistoria är inte ett dugg renare än kristendomens.

Det finns ett annat jävligt bra bevis för skitsnacket om hur bra muslimer behandlade kristna och judar - och det är att titta på var i världen år 1200 eKr - mitt under de horribla kristna korstågen - som judar faktiskt bosatte sig. Det var dårakt INTE i Andalusien utan mitt i det kristna central- öst och nordeuropa där enskilda kristna regenter gav dem en fristad. Nej det var inte BRA där, men bevisligen bättre än i kalifatet och senare i det osmanska riket med tanke på var judar faktiskt bosatte sig frivilligt.

Muslimska källor kring islams spridning är nästan obefintliga - eftersom skrivartraditionen att anteckna historien inte var den samma som hos europeerna. (Något som frankerna och langobarderna mer än några andra bidrog med. Det gör att källor kring hur islam spreds nästan inte finns. Den som då påstår att det spreds fredligt - utan att ta hänsyn till var judar föredrog att bo + faktumet dhimmi - vet inte vad den talar om utan sysslar med ovetenskaplig propaganda för islam.

Grottis sa...

Tack, Nihonshu, för ditt långa, intressanta svar. Några av dina punkter replikerar jag i en ny artikel om den absoluta religionsfrihet som predikas av Koranen.