torsdag, januari 18, 2007

Den islamistiska terrorismens verkliga orsaker

Det är ett par punkter jag skulle vilja kasta ljus över vad gäller den terrorism som utförs av den islamistiska och muslimska terrorismen i Allahs namn och som riktar sig mot Israel och USA.

De palestinska självmordsbombarna utför inte sina terrordåd för att sprida islam. De attackerar Israel i syfte att stoppa Israels ockupation av palestinskt territorium och få till stånd en palestinsk stat. Deras motiv är alltså politiska.

De islamistiska terroristerna som attackerar USA med terrormetoder gör det inte för att sprida islam. De attackerar USA därför att de vill att USA politiskt skall lämna Mellanöstern i fred, därför att de vill att den amerikanska militären där skall dras bort, därför att USA:s krig i Irak har orsakat omkring en miljon människors död och därför att USA hårdnackat stöder Israels ockupationspolitik. Deras motiv är alltså politiska.

Den islamistiska terrorismens verkliga orsaker är således av politisk natur. Religionen islam är i det sammanhanget bara utsmyckning, propaganda och en psykologisk snuttefilt.

3 kommentarer:

Fröken Sverige sa...

"därför att USA:s krig i Irak har orsakat omkring en miljon människors död"

Aha? Så till exempel 911 2001 hände på grund av Irak-kriget som startades först 2003? Hmmm...är islamisterna tankeläsare, eller?

;-)

FS

Grottis sa...

Naturligtvis är den citerade frasen avsedd att utgöra en delförklaring av just de terrorattacker mot amerikanska intressen som företagits efter invasionen av Irak.

Attacken den 11/9 var sannolikt motiverad av amerikansk närvaro på för muslimer helig mark, nämligen Saudi-Arabien.

JLPicard sa...

Den islamistiska terrorismens verkliga orsaker är av religiös, kulturell och existentiell natur. Amerikansk utrikespolitik, svältande barn i Irak och territoriella dispyter är i det sammanhanget bara utsmyckning, propaganda och en psykologisk snuttefilt.

Dina kunskaper om mellanöstern är skrämmande bristfälliga och fyllda av ett slags skönmålande önsketänkande. Att du verkar tro att det finns någon slags kollektiv folklig önskan i mellanöstern att "bli lämnad ifred" (suck!) och att det skulle lösa några som helst av regionens problem visar hur lite du förstår den grundläggande psykologin i regionen.