tisdag, februari 27, 2007

Svenska muslimer vill inte ha sharia-lag

"Extrema konservativa muslimer vill ha egna lagar. Men det är något som de flesta muslimer starkt är emot — och till och med upplever som ett hot." Det hävdar imamen Abd al Haqq Kielan i en debattartikel i dagens Expressen.

Kielan påtalar det betydelsefulla för integrationsprocessen att imamer är uppvuxna och utbildade i Sverige, och han kommer i sammanhanget in på det faktum att de flesta muslimer i landet tar avstånd från särlagstiftning för deras del, det vill säga sharia-lagar. Kielan skriver:
"När imamerna kommer från utlandet tar de med sig värderingar och attityder som ofta inte fungerar här, och som i värsta fall innebär segregering och konflikter.

Ett exempel ser vi i de årligen återkommande kraven på särlagstiftning för muslimer som kommer från ett visst, numera ökänt, håll bland de i Sverige verksamma muslimska föreningarna. Dessa krav upplevs som ett hot av de flesta muslimerna i Sverige och leder till onödiga motsättningar och ger oss muslimer dåligt rykte."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet med svenska muslimer är inte vad de ine vill ha utan det är att de inte vet vad de vill istället för den arabiska ritualism och moralkonservatism som serveras dem.

Det är alltid lättare att falla tillbaka till gamla traditioner och yttre religiösa uttryck. Folk, speciellt de som kommer från landsbygden och eftersatta områden eller är isolerade, har låg utbildning och vill bevara sin "identitet" kan finna sin trygghet där. Med andra ord, den islam som erbjuds dagens Europa passar getto-kulturen och den rasistiska maktstrukturen.

Denna islam säger mer om Europa och dess turkar, araber, indo-pakistanier, kurder och svarta och den europeiska kolonialmakternas integrationspolitik än det islam Mohammed predikade och efterlevde. Sunni-konservatismen erbjuder arabisering och våra vänster-judisk-liberal-konservativa medier får vatten på sina kvarn.

Islam lever kvar i en modern djaheliya-tradition; med en europeisk överhet (som äger allt och dyrkar avgudar ekonomism, teknologi, statsapparat och vit-maktordning) och en underklass av muslimska slavar från forna kolonier som framhärdar, ja rentav kämpar för rätten, i att leva kvar i inre förtryck, misär och mörker.

Den sunni-arabiska läran är ett döfött projekt, den kan inte ge liv, skapa något nytt eller erbjuda någon befrielse. Alla sunni-arabiska länder lever under hård diktatur och folket i dessa länder skyller sin inneboende svaghet på konspirationer och yttre omständigheter. Den sunnitiska läran kan inte öppna något fönster mot den paradisiska värld som Islam vill att människorna ska leva i.

Abdul-Hagh Kielan eller den danska salafisten Abdul Wahid Pedersen har bytt ett europeiskt moderniserat medeltida mörke med ett moralkonservativt sunni-arabiskt. Så länge dessa s k islamiska ledare framhärdar i sin islamtolkning kommer deras ökenvandring att forsätta. Högre utbildning eller liberalisering av sin tolkning av sharia-lagarna är inte lösningen på deras problem.

Vill de finna Islam får de lära av de goda exemplen och vandra i Khomeinis och hans efterfölljares fotspår. Systemet har ingen frihet eller frälsning att erbjuda. Systemet själv är fullt upptaget med Iran och hur det kommer att gå med dess revolutionerande kultursfär.

Det finns en persisk dikt som säger: "tarsam naresi be macke ey a'rabi - In rah ke to miravi be torkestan ast" Araben, jag rädd för att du inte når fram till Mecka - Den väg du valt leder till turkistan (alltså Taklamakan och trakterna i Gobi-öknen).

dr . she got swag XD sa...

ey de du skrev om relegionen var fan helt åt HELVETE jag skojar inte me dig haaaaa ! , mmh du borde inte snacka skit om en religion när du knappast tror på en . visa respekt å go åååå dö asså eftersom du knappast har mer liv än å sitta å snacka skit ttyp .. BITCH BITCH BITCH dont ,think youre something when youre nothing XDXDXD